Loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling

Geschreven door Germaine Portier

Het is voor elke werkgever een enorme uitdaging om medewerkers te behouden voor het bedrijf. De kosten van personeel zijn namelijk hoog en verloop kost een werkgever heel veel geld. Er gaat kennis uit het bedrijf weg en het duurt altijd weer te lang voordat die kennis weer op het oude niveau terug is. Om dit te voorkomen kan een bedrijf werken met systemen om het potentieel / talent van medewerkers optimaal te ontwikkelen. Het voordeel hiervan is dat medewerkers het gevoel krijgen dat de werkgever hen graag wil behouden voor het bedrijf en graag in hen wil investeren. Medewerkers worden hierdoor loyaal naar de werkgever want het is nog altijd het systeem van “geven” en “nemen”. De werkgever krijgt hierdoor meer kennis en ervaring in zijn bedrijf waardoor hij professioneler zijn bedrijf kan runnen.

 

Het opzetten van deze systemen kunnen wij voor u verzorgen. U moet hierbij denken aan functioneringsgesprekken, POPgesprekken (Persoonlijk Ontwikkelings Plan) en beoordelingsgesprekken. Met een mooi woord wordt dit ook wel Performance Management Proces genoemd.


Voorwaarde voor het opzetten van deze systemen is dat uw bedrijf in het bezit is van functiebeschrijvingen (of competentieprofielen), functiewaarderingssysteem en een salarissystematiek. Vaak is dit een onderdeel van de CAO.
Mocht uw bedrijf niet onder een CAO vallen en dus zelf verantwoordelijk zijn voor bovenstaande, dan kunnen wij u uiteraard hierbij helpen.

 

Een onderdeel van loopbaanontwikkeling is coaching en training. Ook hierin hebben wij ervaring en hebben wij consultants die samen met u een plan hiervoor kunnen opstellen. Wij maken trainingen op maat en kunnen de training zowel in uw bedrijf als extern verzorgen.

Categorie: